Filmrecension: Yes man


Kategori: Komedi

Efter Thrillern The number 23 och rösten som elefanten Horton i animerade komedin Horton Hears Who är Jim Carrey äntligen tillbaks med en komedi.  Jim Carrey är känd för att välja sina roller med omsorg och det är sällan som han gjort en komedi som inte blivit succé. The Truman Show, Dum och dummare, Liar Liar och Bruce Almighty är bara ett par av de filmer som fått biobesökarna att skratta hejdlöst på biografer världen runt. 

I Yes man spelar han Carl, en bankman som mest vill sitta hemma och sura över att hans fru lämnat honom. Han ljuger för sina vänner och chef för att få vara ifred och inte göra - något alls. En dag stöter han på en gammal bekant som bytt livstil radikalt genom att vara med i en new Age seminarium där allt går ut på att säga Ja till allt. I brist på annat att göra tar sig Carl dit och blir senare övertygad om att följa mottot helt. Han börjar tacka ja till vännerna, lånetagarna och allt annat. Allt från och läsa Koreanska till att lyssna på rockband live. Det är då det roliga börjar. Det är också då han märker att genom posivitism så kan livet ta oanade vägar.


Det är faktiskt inte första gången som Jim Carrey gör en film med ett tema som denna. Minns ni Liar Liar där han inte kunde ljuga efter sonens önskan? Om ni sett denna så vet ni vad ni har att vänta av Yes man. Yes man håller inte samma höga kvalite på skämten som Liar Liar eller dum och dummare för den delen, två filmer som var mästerverk, men den är inte långt efter. Yes man är en mysig film som ger utrymme för tittaren att tänka över sitt eget liv. I Yes man samarbetar Carrey med directorn Peyton Reed som gjort filmer som The Break-up och Bring it on. Ett ganska stort steg att ta men han gör det bra. Miljöerna i filmen är bra och skämten bra, om än ganska slitna från andra filmer. Det är helt klart värt att gå ned till videobutiken och hyra denna rulle, eller ladda ned den genom att klicka på länken nedan, om ni inte redan sett den på bio.

Betyg på filmen:

 

Ladda ner Yes man gratis här med svensk text och DVD-kvalité!

 

För att kunna ladda ned filmen krävs ett torrentprogram. Klicka om du vill ladda ned Utorrent.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/din Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





Månadens Måste!

8 Oscars-nominerade
Slumdog Millionare


RSS 2.0