Sotiga ögon

Helgen börjar närma sig. Många ska ut på krogen och slå klackarna i taket eller så kanske man är bjuden på hemmafest. Ibland kanske man inte riktigt vet vad man ska ha på sig eller hur man ska sminka sig. Ett säkert kort för kvällen är sotade ögon, helt enkelt en klassiker som aldrig kan gå fel. Man kan lika bra ha de på klubben eller till finare fest. Det är rockigt samtidigt som de kan vara elegant. Det beror helt på vad man har för kläder till! Här nedanför kommer lite tips om hur man får de perfekta sotade ögonen till festen!


Var inte rädda att krydda på med en lite mer dramatisk look än vanligt. Lägg fokus på ögonen!


STEG 1: Basen är viktig, satsa på en concealer som du applicerar i ett tunt lager på och under ögonlocket. Borsta över ögonlocket med ett transperent puder eller en ljusare ögonskugga, så att ögonmakeupen får en bra och jämn grund.


STEG 2: Markera ögat med en svart kajal både uppe och nere för att rama in ögat. Kajalpennan kan också läggas innanför fransraden om du vill få riktigt svarta ögon, men tänk på att ögat ser mindre ut då!


STEG 3: Applicera en mullvadsbrun skugga över hela ögonlocket. Använd pensel för en lätt effekt som inte ger kanter eller linjer.


STEG 4: Applicera en lilagrå skugga på hela ögonlocket, även under ögat. Skugga inte över hela området på ögat utan låt den mullvadsbruna skuggan ligga ytterst, som en ljusare ton.


STEG 5: Lägg en highlighter av silverskimrande skugga längs ögonbrynsbenet och i den inre ögonvrån för att öppna upp ögat och ge det ett större och klarare intryck.


STEG 6: Avsluta genom att böja fransarna med ögonfranstång, applicera massor med mascara. Forma ögonbrynen genom att doppa en makeuppensel i lite hårgelé. Voila!



Kiera Knightly är fest fin i sotiga ögon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/din Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





Månadens Måste!

8 Oscars-nominerade
Slumdog Millionare


RSS 2.0